Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 1 pęczek DOMOWASPIZARNIA

Symbol: JELWO_43/46_30M/W1WIADERKO
Dostępność: Mało
40.47
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Jelita wołowe wiankowe są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie kaszanek, pasztetowej, kiszki ziemniaczanej oraz grubszych kiełbas. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione jelita otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku. Jak przygotować jelita wołowe wiankowe przed użyciem? Jelita dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek, Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut, Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz), Wypukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek. Jak przechowywać jelita wołowe wiankowe i jaki mają termin ważności? Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko. Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.  
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: