Kątnice baranie, długość odcinka około 30cm, kaliber 40/50 mm, 1 sztuka DOMOWASPIZARNIA

Symbol: KAT_BARA
Dostępność: Mało
3.44
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Kątnice baranie są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie salcesonów i pasztetowej. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione kątnice otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku. Do czego używać kątnic baranich? Do domowych wyrobów takich jak: wędliny dojrzewające grube kiełbasy salami kiszki ziemniaczanej kindziuka Jak przygotować kątnice baranie przed użyciem? Kątnice wołowe dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, Namocz kątnice wołowe w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut, Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz), Przepukaj wnętrze kątnic wodą. Jak przechowywać kątnice i jaki mają termin ważności? Zakupione kątnice są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko. Takie kątnice, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C),można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Kątnic nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: