Len mielony odtłuszczony złoty 200g INSTYTUT WNiRZ

Symbol: 11INSLEN20
Dostępność: Średnia dostępność
7.00
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50

OPIS
Len Mielony zawiera rozpuszczalny i nierozpuszczalny błonnik pokarmowy, białko, lignany. Błonnik lnu mielonego zawiera około 30% łatwo pęczniejących, żelujących w wodzie śluzów. W strukturę błonnika lnianego wkomponowane są lignany.
Białko lnu jest jednym z najbardziej wartościowych biologicznie białek roślinnych. Jest lekkostrawne i bogate w aminokwasy egzogenne. Aminokwasy te są niezbędne dla organizmu i muszą być dostarczane z pożywieniem, ponieważ ustrój człowieka ich nie wytwarza.
Len mielony zawiera 4-krotnie mniej tłuszczu niż tradycyjne siemię lnu, dzięki czemu jest prawie 3-krotnie mniej kaloryczne i pozbawione oleistego posmaku.

SKŁADNIKI
odtłuszczone nasiona lnu złotego - 100%

Wartość odżywcza w 2 łyżeczkach (8 g):
Wartość energetyczna -  26 kcal (108,2 kJ)
Białko - 3,20 g
Węglowodany -  0,24 g
Tłuszcz - 0,72 g
Bbłonnik pokarmowy - 2,88 g w tym:
-błonnik rozpuszczalny - 0,86 g
-błonnik nierozpuszczalny - 2,02 g
Lignany - 90 mg
Sód - 0,010 g

Produkt może zawierać płatki owsiane i migdały.

SPOSÓB UŻYCIA
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę lnu mielonego (4 g) zalać ok 1/2 szklanki gorącej wody po czym odstawić na kilka minut kilkukrotnie mieszając do zgęstnienia kleiku. Spożywać 2-3 razy dziennie, najlepiej 1/2 - 1 godziny przed posiłkiem. Korzystny jest dodatek produktów mlecznych, które idealnie uzupełniają kompozycję aminokwasów lnu.

UWAGA
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: