NATURA-WITA Kawa daktylowa 200g

The Symbol : 34NATKAWDA
The Availability Of : Średnia dostępność
40.00
piece
Leave your phone
Shipping within : 4 days
Shipping price :
The Lack Of

OPIS
Nie zawiera kofeiny
100% naturalny produkt
Nie zawiera glutenu
Kawa daktylowa jest napojem prozdrowotnym.
Jako naturalnie bezkofeinowa, stanowi zdrowy zamiennik tradycyjnej czarnej kawy.

"Zawartość potasu na poziomie 3213 mg (w 100 g produktu) stanowi 161 % RWS

*RWS -Referencyjne Wartości Spożycia"

Co to jest kawa Daktylowa?
Kawa mielona z ziaren daktylowca właściwego jest wytwarzana przez mycie, suszenie i gotowanie przez 30 minut w temperaturze 125*C, następnie prażenie i mielenie ziaren. Około 11-18% wagi owocu daktylowego to ziarno, które składa się z węglowodanów, błonnika pokarmowego, tłuszczu i białka.

Właściwości kawy daktylowej:
- kawa daktylowa reguluje poziom cukru we krwi w całkowicie naturalny sposób, przez co polecana jest diabetykom,
- pomaga w przebiegu infekcji nerek i pęcherza oraz wspomaga oczyszczanie krwi,
- ze względu na ciepły charakter surowca, polecana jest w reumatyzmie i zapobiega stanom zapalnym wywołanym reumatyzmem,
- wzmacnia kości i zmniejsza bóle stawów
- wspomaga prostatę
- polecana jest do picia jako napój ogólnie wzmacniający i energetyzujący
- nasiona daktylowca są bogate w potas, a potas jest czynnikiem wzmacniającym układ nerwowy
- ze względu na obecność w nim błonnika wspomaga odchudzanie i utratę wagi
- pomocna również w łagodzeniu bólu zęba ( nakładając jej trochę na zęba, uśmierza się ból)
- jądra daktylowe mają również właściwości przeciwutleniające, a także pomagają wzmocnić układ odpornościowy, szczególnie zapobiegają uszkodzeniom struktury DNA organizmu

SKŁADNIKI
Daktyl pestki mielone prażone.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.

Parameters :
There is currently no comments or ratings for this product.
The Whole Thing
The Functionality Of The
Price
The Signature Of The
Opinion Of The
Ask a question
The Signature Of The :
Email :
Ask a question :