-
Kategorie
- ADAPTOGENS
- AROMATHERAPY
- DRIED FRUITS, NUTS, DATES
- GLUTEN-FREE PRODUCTS
- CHOLESTEROL
- CHOCOLATE
- FOR CHILDREN
- FOR ATHLETES
- SUCKING, CANDY
- FOR MAKING VODKA
- FOOD ADDITIVES
- ELECTROLYTES
- FUNGI
- TEA
- COFFEE, CEREAL COFFEE
- COENZYME Q10
- COLLAGEN
- COSMETICS
- LITERATURE
- PASTA
- HONEY, BEE PRODUCTS
- BRAIN
- IMMUNITY
- OILS
- ESSENTIAL
- FLAKES, MUESLI
- PROBIOTIC, PREBIOTIC
- JUICES
- LIQUID SUPPLEMENTS
- DRIED FRUIT
- SYRUPS
- BODY SYSTEMS
- VITAMINS AND MINERALS
- HEALTHY FOOD
- SUPER SET
- HERBS
- HAIR, SKIN, NAILS
- SIGHT
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Search
- My account
- Favorites
-
Shopping Cart
0
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFor free delivery are missing -,--Free delivery!Sum 0,00 złPrice includes discounts
-



PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku ekstra babki bezglutenowej 500g
OPIS
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku
ekstra babki bezglutenowej
SKŁADNIKI
Ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa
biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa, kamień winny,
soda oczyszczona, naturalny aromat waniliowy, sól morska.
Kraj
pochodzenia ksylitolu: Finlandia.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
Wartość energetyczna:
1803 kJ/ 431 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy nasycone: 3,3
g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 2,3 g
w tym alkohole
wielowodorotlenowe: 26 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,72
g
*Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z
mieszanki, 5 jajek i 200 ml oleju rzepakowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Rozgrzej
piekarnik do 170 st. C.
2. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp
mąką bezglutenową.
3. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą
masę (ok. 5 min.)
4. Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas
miksując.
5. Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na
tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do
jednej części dodać 1 łyżkę kakao.
6. Przelej do przygotowanej formy.
7.
Piecz 55 min.
8. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do
góry nogami". Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie
podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki.
9. Udekoruj lukrem lub czekoladą.
Smacznego!
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym
i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
-
We recommend
-
Similar products