PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka na pierogi bezglutenowa 550g
Symbol:
11SIMMIEPI
Dostępność:
Mało
13
szt.
Cena:13.00
szt.
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
Odbiór osobisty0
Paczkomaty InPost15
Kurier Poczta Polska16
Kurier Poczty Polskiej, pobranie20
Kurier UPS26
Kurier Poczta Polska (Pobranie)50
Więcej o produkcie
Cechy:
bez glutenu
Kod kreskowy:
EAN:
5902837812748
OPIS
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na
pierogi
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki)
oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym
ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie
poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej
elastyczności.
2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i
wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być
ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i
dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
3. Powtarzaj, do
momentu wykorzystania całego ciasta.
4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej
wody i gotuj przez ok. 5 min.
5. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
SKŁADNIKI
Mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana
bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska. Miejsce
pochodzenia podstawowego składnika: UE.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
wartość energetyczna:
814 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4
g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2,4
g
Sól: 0,5 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3
łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
szczelnie zamknięte.
Parametry:
Cechy:
bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.