Drożdże do whisky COOBRA WHISKY 72g ARES

Symbol: DROZDZE_COOBRA/WHISKY
Dostępność: Mało
22.99
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Coobra Whisky Yeast to drożdże do produkcji whisky. Tworzą charakterystyczną dla whisky czy burbona charakterystykę smakowo-zapachową. Drożdże Coobra Whisky polecane są do zacierów zbożowych, ryżowych i kukurydzianych. Za pomocą drożdży wyprodukujesz: BourbonWhiskyWódkę zbożowąwódki gatunkowe Drożdże do zacieru z : jęczmienia, żyta, kukurydzy, pszenicy,ryżu, kaszy, ziemniaków. Jak używać drożdży COOBRA WHISKY? 1. Zawartość torebki drożdży rozsyp na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekaj 20 minut i dokładnie wymieszaj. 2. Fermentacja  trwa 3-6dni (zależy od rodzaju surowca i temperatury otoczenia) do 12% alkoholu. Najlepszy efekt uzyskasz przy ześrutowanym zbożu, ale nie jest to niezbędne. Zboża typu jęczmień czy żyto warto zakiełkować - zrób to zalewając je płytko ciepłą wodą i odstawiając na 24h. Następnie dodaj wcześniej przygotowany syrop cukrowy, dosyp drożdże i zalej do 25-30L. Skład: drożdże, pożywka, enzym amyloglukozydazy, środek zapobiegający pienieniu się, witaminy i mikroelementy.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: