Brak towaru

OLVITA Olej z ogórecznika zimnotłoczony 100ml

Symbol: 11OLVOLEOG
Dostępność: Brak towaru
44.00
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50

OPIS
Olej z ogórecznika zimnotłoczony pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno starannie wyselekcjonowanych nasion ogórecznika lekarskiego. Niska temperatura tłoczenia (nieprzekraczająca 40º C) pozwala na zachowanie najważniejszych substancji aktywnych w tym oleju.

Olej z ogórecznika charakteryzuje:
- wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych ( 85 g/100 g),
- wysoka zawartość tłuszczów wielonienasyconych 59 g/100 g),
- obecność rzadko występującego cennego kwasu gamma-linolenowego GLA (17 g/100 g).

Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi).
Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia 10 g LA dziennie.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

W niskich temperaturach olej może mętnieć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.
Z uwagi na fakt, iż olej z ogórecznika jest produktem 100 % naturalnym intensywność smaku, koloru i zapachu oleju może mieć zmienne nasilenie w poszczególnych partiach produktu.

SKŁADNIKI
Olej z ogórecznika zimnotłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany

SPOSÓB UŻYCIA
Zastosowanie i zalecane spożycie: Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do deserów, ciast, surówek, sałatek, koktajli, lub innych potraw. Nie zaleca się podgrzewania oleju. Sugerowana porcja to 1 łyżeczka/ dzień.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: