Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
Wartość energetyczna:
1803 kJ/ 431 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy nasycone: 3,3
g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 2,3 g
w tym alkohole
wielowodorotlenowe: 26 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,72
g
*Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z
mieszanki, 5 jajek i 200 ml oleju rzepakowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Rozgrzej
piekarnik do 170 st. C.
2. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp
mąką bezglutenową.
3. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą
masę (ok. 5 min.)
4. Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas
miksując.
5. Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na
tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do
jednej części dodać 1 łyżkę kakao.
6. Przelej do przygotowanej formy.
7.
Piecz 55 min.
8. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do
góry nogami". Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie
podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki.
9. Udekoruj lukrem lub czekoladą.
Smacznego!
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym
i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Parametry:
Cechy:
bez cukru, bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.