-
Kategorie
- ADAPTOGENY
- AROMATERAPIA
- BAKALIE, ORZECHY, DAKTYLE
- BEZGLUTENOWE PRODUKTY
- CHOLESTEROL
- CZEKOLADY
- DLA DZIECI
- DLA SPORTOWCÓW
- DO SSANIA, CUKIERKI
- DO WYROBU WÓDKI
- DODATKI SPOŻYWCZE
- ELEKTROLITY
- GRZYBY
- HERBATY
- KAWA, KAWA ZBOŻOWA
- KOENZYM Q10
- KOLAGEN
- KOSMETYKI
- LITERATURA
- MAKARONY
- MIODY, PRODUKTY PSZCZELE
- MÓZG
- ODPORNOŚĆ
- OLEJE
- OLEJKI
- PŁATKI, MUSLI
- PROBIOTYK, PREBIOTYK
- SOKI
- SUPLEMENTY W PŁYNIE
- SUSZONE OWOCE
- SYROPY
- UKŁADY ORGANIZMU
- WITAMINY I MINERAŁY
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ
- ZESTAW
- ZIOŁA
- WŁOSY, SKÓRA PAZNOKCIE
- WZROK
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka na pierogi bezglutenowa 550g
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier Poczta Polska 16
- Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
- Kurier UPS 26
- Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
OPIS
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na
pierogi
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki)
oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym
ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie
poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej
elastyczności.
2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i
wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być
ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i
dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
3. Powtarzaj, do
momentu wykorzystania całego ciasta.
4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej
wody i gotuj przez ok. 5 min.
5. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
SKŁADNIKI
Mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana
bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska. Miejsce
pochodzenia podstawowego składnika: UE.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
wartość energetyczna:
814 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4
g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2,4
g
Sól: 0,5 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
szczelnie zamknięte.
-
Polecane
-
Podobne produkty