OPIS
Czekolada mleczna bezglutenowa bez dodatku cukru 80
g Trapa
Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem
- słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i
erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks
glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością.
Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc
stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się
zrzucić nadprogramowe kilogramy.
Chocolates TRAPA to hiszpański producent czekolad z ponad 120 letnim
doświadczeniem.
Czekolady marki TRAPA znane są zarówno w Hiszpanii jak i w wielu krajach
europejskich, arabskich oraz w Ameryce Południowej.
SKŁADNIKI
Substancja słodząca (maltitol), tłuszcz
kakaowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, masło, emulgator (lecytyna
sojowa), aromat. Masa kakaowa minimum 30%. Zawiera naturalnie występujące
cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez
glutenu.
Alergeny: Zawiera nabiał i soję. Może zawierać orzechy.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1916 kJ / 463
kcal
Tłuszcz 32 g
w tym kwasy nasycone 20 g
Węglowodany 58 g
w
tym cukry 6,7 g + 50 g poliole
Białko 5,2 g
Sól 0,13
g
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni
słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21ºC.
Parametry:
Cechy:
bez cukru, bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.