SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do
miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C)
wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na
ok. 50 min. do wyrośniecia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając
ciast w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 210°C i
piecz przez 45 min.
8. Po upieczeniu uchyl dzwiczki i pozól bułkom
przestygnąć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g
produktu:
wartość energetyczna: 1543 kJ/368 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,9
g
Białko: 9,9 g
Błonnik: 18,0 g
Sól: 2,3 g
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
szczelnie zamknięte.
Parametry:
Cechy:
bez cukru, bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.