-
Kategorie
- ADAPTOGENS
- AROMATHERAPY
- DRIED FRUITS, NUTS, DATES
- GLUTEN-FREE PRODUCTS
- CHOLESTEROL
- CHOCOLATE
- FOR CHILDREN
- FOR ATHLETES
- SUCKING, CANDY
- FOR MAKING VODKA
- FOOD ADDITIVES
- ELECTROLYTES
- FUNGI
- TEA
- COFFEE, CEREAL COFFEE
- COENZYME Q10
- COLLAGEN
- COSMETICS
- LITERATURE
- PASTA
- HONEY, BEE PRODUCTS
- BRAIN
- IMMUNITY
- OILS
- ESSENTIAL
- FLAKES, MUESLI
- PROBIOTIC, PREBIOTIC
- JUICES
- LIQUID SUPPLEMENTS
- DRIED FRUIT
- SYRUPS
- BODY SYSTEMS
- VITAMINS AND MINERALS
- HEALTHY FOOD
- SUPER SET
- HERBS
- HAIR, SKIN, NAILS
- SIGHT
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Search
- My account
- Favorites
-
Shopping Cart
0
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFor free delivery are missing -,--Free delivery!Sum 0,00 złPrice includes discounts
-



PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku bułek jasnych bezglutenowych 400g
OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek
jasnych.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki
owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól,
drożdże.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do
miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C)
wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na
ok. 50 min. do wyrośniecia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając
ciast w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 210°C i
piecz przez 45 min.
8. Po upieczeniu uchyl dzwiczki i pozól bułkom
przestygnąć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g
produktu:
wartość energetyczna: 1444 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 1,3
g
Białko: 7,9 g
Błonnik: 17,0 g
Sól: 2,3 g
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
szczelnie zamknięte.
-
We recommend
-
Similar products