Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1492
kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5
g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Białko: 13 g
Błonnik: 15
g
Sól: 1,9 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Nagrzej piekarnik do 190 st.
C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem
klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym
siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając
powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto
przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu
chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu, szczelnie zamknięte.
Parametry:
Cechy:
bez cukru, bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.