Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 2202 kJ /
526 kcal
Tłuszcz: 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15
g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 9 g
Białko: 11
g
Sól: 0,3 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z
mieszanki, 1 jajka i 100 g masła.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski.
2.
Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła.
3. Mieszaj łyżką, a
następnie zagnieć rękami.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma
arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można
też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do
pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
szczelnie zamknięte.
Parametry:
Cechy:
bez cukru, bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.