Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
wartość energetyczna:
1528 kJ / 365 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8
g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 17 g
Białko: 12
g
Sól: 1,7 g
SPOSÓB UŻYCIA
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej
piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym
lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub
mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie
mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do
brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij
z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
szczelnie zamknięte.
Parametry:
Cechy:
bez cukru, bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.