-
Kategorie
- ADAPTOGENS
- AROMATHERAPY
- DRIED FRUITS, NUTS, DATES
- GLUTEN-FREE PRODUCTS
- CHOLESTEROL
- CHOCOLATE
- FOR CHILDREN
- FOR ATHLETES
- SUCKING, CANDY
- FOR MAKING VODKA
- FOOD ADDITIVES
- ELECTROLYTES
- FUNGI
- TEA
- COFFEE, CEREAL COFFEE
- COENZYME Q10
- COLLAGEN
- COSMETICS
- LITERATURE
- PASTA
- HONEY, BEE PRODUCTS
- BRAIN
- IMMUNITY
- OILS
- ESSENTIAL
- FLAKES, MUESLI
- PROBIOTIC, PREBIOTIC
- JUICES
- LIQUID SUPPLEMENTS
- DRIED FRUIT
- SYRUPS
- BODY SYSTEMS
- VITAMINS AND MINERALS
- HEALTHY FOOD
- SUPER SET
- HERBS
- HAIR, SKIN, NAILS
- SIGHT
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Search
- My account
- Favorites
-
Shopping Cart
0
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFor free delivery are missing -,--Free delivery!Sum 0,00 złPrice includes discounts
-



PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku chleba z żurawiną bezglutenowa 500g
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane
bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona (żurawina 62%, koncentrat soku
jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona
chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1492
kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5
g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Białko: 13 g
Błonnik: 15
g
Sól: 1,9 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190 st.
C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem
klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym
siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając
powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto
przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu
chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu, szczelnie zamknięte.
-
We recommend
-
Similar products